Birkózás
Világbajnokunk

Korpási Bálint Világbajnok
korpasibalint12016. december 10. Budapest BOK csarnok:
 
Kf 71 kg (29 induló).
VILÁGBAJNOK: KORPÁSI BÁLINT (MAGYARORSZÁG)
2. Daniel Cataraga (Moldova)
3. Haszan Alijev (Azerbajdzsán) és Ilie Cojocari (Románia)
5. Adam Kurak (Oroszország) és Alekszander Makszimovics (Szerbia)
 
Fantasztikusan sikerült a hazai rendezésű első, nem olimpiai súlycsoportos világbajnokság szombati versenynapja, hiszen a kötöttfogású 71 kilogrammos Korpási Bálint világbajnoki címet szerzett! Maci a BOK csarnokban a kirgizt 4-1-re, a szerbet 2-0-ra, a lengyelt 11-0-ra, majd a románt 8-0-ra verte meg a világbajnoki döntőbe vezető úton. Az esti fináléban a másik ágon a három Európa-bajnokot is legyőző moldovai Daniel Cataraga volt Korpási ellenfele, aki igencsak fárasztó taktikát választott, de Maci állta a sarat, 2-1-re győzött, így két év után újabb világbajnoki címet szerzett Magyarországnak!
 
korpasibalint2Korpási Bálint mérkőzése a szerb Maksimoviccsal
 
korpasibalint3
Takács Ferenc edző és Korpási Bálint a VB döntő mérkőzés előtti bemutatáson
 
korpasibalint4
 
Korpási Bálinttal madarat lehetett fogatni az aranyérem megnyerése után, de azért ő a rá jellemző rokonszenves szerénységgel, a szemében meg-megcsillanó könnyel fogadta az edzői, versenyzőtársai, rajongói gratulációját:
 
„Örültem az ezüstéremnek is, a bronznak is, amit korábban szereztem, de természetesen ez a csúcs. Ez életem legjobb eredménye, és mennyire furcsa ez az egész, voltak olyan pillanatok, amikor azt éreztem, mintha egy sima versenyt nyertem volna meg, és most próbálom megemészteni, hogy mi is történt velem. Igazából nem szerettem volna magamra tenni a terhet, az első meccsemen nem ment jól, valami nem stimmelt, utána viszont egyre jobb lett minden. A következő még nyögve nyelősre sikerült, aztán viszont  szenzációsan ment a birkózás, a döntő pedig óriási harcot hozott. Végül is nem bántam meg, hogy a 71 kilóban maradtam, nem fogytam le 66-ra, nem mente
m fel 75-be. Szeretném nagyon megköszönni Takács Ferenc, továbbá a nevelő edzőm, Bacsa Ferenc, és Struhács György munkáját is. A döntő végén hatalmas nagy kő esett le a szívemről, az utolsó öt másodperc pedig maga volt az örökkévalóság. Nagyon-nagyon jó érzés ez…”